In de kleine zaal van theater De Purmaryn wordt donderdag 1 december de gratis toegankelijke ondernemerstalkshow NV Purmerend gehouden. Jaap Sluis interviewt weer diverse gasten uit het lokale bedrijfsleven, met aansluitend de PRO: Biznizbar en een stamppottenbuffet! Aanmelden via info@nvpurmerend.nl is verplicht. De interviews gaan over wat ondernemen leuk, spannend, zwaar of uitdagend maakt.

 

Te gast zijn onder anderen Nancy Burrie (beleidsmedewerker economische zaken & arbeidsmarkt bij de gemeente Purmerend) en voorzitter Henk Schulte van de BIZ Purmerendse Binnenstad. Zij vertellen waarom het belangrijk is om de komende (feest)periode als het ook maar even kan zaken te doen bij lokale ondernemers en schetsen waarom Purmerend daar baat bij heeft.

 

Peggy van der Heijden heeft in de Peperstraat in Purmerend een tot ver buiten de stad bekende boetiek voor wat zij zelf de modebewuste vrouw noemt. En Peggy kan het weten, want zij komt uit Maastricht. Volgens velen dé modestad van Nederland. In haar winkel Hermée draait het mede om een bijna bourgondische gastvrijheid. In de NV Purmerend vertelt Peggy hoe het voor haar als voormalig Maastrichtse is om in de binnenstad van Purmerend te ondernemen.  

 

Ruim 20 jaar geleden begon Twan Korver zijn eenmanszaak. Hij fietste met een ladder op de schouder als ramenlapper door De Rijp langs bedrijven en particulieren. Twan had het letterlijk en figuurlijk goed in de vingers, want de eenmanszaak groeide uit tot een bedrijf (Ranko) met meer dan 70 medewerkers. Ranko is als het om schoonmaken gaat van alle markten thuis. De werknemers krijgen alle kansen om door te groeien, werken op basis van flexibele roosters en vormen met elkaar een goed team. Twan vertelt in de NV wat hij daar allemaal voor doet en wat het Ranko oplevert.   

 

De kans bestaat dat nog onderwerpen aan het programma worden toegevoegd.  

 

De talkshow is een initiatief van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) en het Leerwerkloket, met steun van onder meer theater De Purmaryn, de gemeente Purmerend en Stichting Purmerend 2000 Plus. 

 

Na de inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats. Dit keer is er aansluitend op de talkshow een de PRO: Biznizbar en een stamppottenbuffet tot 19:30 uur. Ben u geen lid van de PRO: maar wilt u wel graag kennismaken? Geen probleem, u bent van harte welkom!

 

U kunt zich aanmelden via info@nvpurmerend.nl onder vermelding van een bedrijfs- of organisatienaam en het aantal bezoekers en bent 1 december vanaf 16.30 uur welkom in de Purmaryn. Mocht u na aanmelden onverhoopt toch verhinderd zijn, dan graag ook weer even afmelden!

 

Heeft u vragen/suggesties voor de NV-redactie mail die dan naar sluis@decoalitie.nl.

   

www.nvpurmerend.nlVoor algemene vragen kunt u mailen naar info@nvpurmerend.nl