Op 9 november interviewen Jaap Sluis en Rosalie Smit vier gasten over het lokale bedrijfsleven. We gaan het vooral hebben over wat ondernemen leuk, spannend, zwaar of uitdagend maakt.


We doen dat met Wiebe Willig. Hij noemt zich zelf kaasondernemer en heeft inmiddels 26 winkels. Hoe run je die? Wat komt er bij kijken? Welke plannen heeft hij voor de toekomst? Waar ziet hij kansen en misschien ook gevaren? Hoe staat zijn bedrijf er over pakweg tien jaar bij?


Cirtec uit Purmerend is wereldwijd actief in de behandeling van onder meer afvalwater, drink- en proceswater en slib. Hoe je zorgt voor scheiding en indikking horen we uit de mond van directeur Coos Wessels. Hij belicht ook hoe je de nieuwste technologie in huis haalt en daarmee milieuvraagstukken oplost.


Tommie van Eck is sinds een jaar directeur van de Purmaryn. Hij vertelt in de NV hoe het theater door de corona-periode kwam en wat er de komende tijd gaat gebeuren. En hoe het bedrijfsleven uit stad en streek daar baat bij kan hebben.


Ramon Tromp van ict-bedrijf Create weet veel van het selecteren en matchen van arbeidskrachten. Daarbij zijn ervaring en diploma’s minder belangrijk. Het accent ligt steeds vaker op talentontwikkeling. Met alle gevolgen van dien voor werkgevers en werknemers. Vooral pósitieve gevolgen, denkt Ramon.


De talkshow is een initiatief van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) en het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland, met steun van onder meer theater De Purmaryn, de gemeente Purmerend, Stichting Purmerend 2000 Plus en de Rabobank Waterland en Omstreken.


Na de inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld in de foyer.


U kunt zich aanmelden via info@nvpurmerend.nl onder vermelding van een bedrijfs- of organisatienaam en het aantal bezoekers en bent 9 november vanaf 16.30 uur welkom in de Purmaryn. Mocht u na aanmelden onverhoopt toch verhinderd zijn, dan graag ook weer even afmelden!


Heeft u vragen/suggesties voor de NV-redactie mail die dan naar sluis@decoalitie.nl.Voor vragen kunt u mailen naar info@nvpurmerend.nl